Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:40:16 GMT

فساد از مهمترین موتورهای حکمرانی بد است

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۸۳۳۰۲

فساد از مهمترین موتورهای حکمرانی بد است

سعید عطار روز یکشنبه در خصوص ترجمه کتاب «حکمرانی بد و فساد» نوشته پروفسور ریچارد رُز و دکتر کَرین پیفر  در گفت و گو با ایرنا افزود: اگر یک صفحه جستجو در گوگل باز کنید و مفهوم «حکمرانی بد» را به فارسی بنویسید، بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار صفحه مطلب با این کلیدواژه وجود دارد، حالا همین جستجو را با کلید واژه «حکمرانی خوب» انجام دهید، نزدیک به ۶ برابر (با ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار صفحه) مطلب حکمرانی بد وجود دارد، این رقم در جستجوی انگلیسی، حدود ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ برابر است.

وی ادامه داد: مبارزه موثر با فساد و کاهش آن، راهی است برای بهبود حکمرانی یا رسیدن به همان حکمرانی خوب با این حال، برای بیشتر مردم، این موضوع چه اهمیتی دارد که مقامات تا چه حد به استانداردهای رسمی حکمرانی خوب پایبند هستند؟ آنچه برای مردم مهم است اینست که بتوانند خدمات مورد نیاز خود را بدون زیرمیزی، تقلا و امروز و فردا شنیدن از نظام حکمرانی دریافت کنند، اینها نشان می‌­دهد که برای مردم، نبود فساد تا چه اندازه مهم است.

عطار  یادآور شد: پدیده فساد به جای آنکه مردم را برای تبدیل­‌شدن به شهروندانی خوب کمک کند، انسانها را نسبت به همه چیز و همه کس، بی‌­اعتماد می‌­کند و نظام حکمرانی را به سازوکارهای معیوب و مخرب مجهز می­‌کند، از این نظر کتاب حکمرانی بد و فساد، کتاب مهمی است.

مترجم کتاب حکمرانی بد و فساد ادامه داد: بیشتر کتاب‌های منتشر شده در مورد موضوعات جدی در کشور ما، دور از تجربه روزمره زندگی مردم است لذا کتابی که بر تجربیات مردم عادی که برای دریافت خدمات عمومی به مقامات مراجعه می‌­کردند، متمرکز است، نکات خواندنی زیادی دارد  و در نهایت، به جز کسانی که از فساد منتفع می‌­شوند، بقیه مردم از خواندن این کتاب، نکات زیادی خواهند آموخت.

عطار اضافه کرد: رویکرد استفاده شده در این کتاب، منحصر به فرد است چراکه به تحلیل داده‌­هایی می‌­پردازد که از مصاحبه با بیش از ۱۷۵ هزار نفر درباره تجربیاتشان از تعامل با نظام حکمرانی کشورهایشان به دست آمده است، این اطلاعات نه به کشورهایی با حکمرانی خوب محدود شده و نه فقط از کشورهایی گردآوری شده­ که گرفتار حکمرانی بد هستند؛ بلکه طیف متنوعی از ۱۲۵ کشور مختلف دنیا در آفریقا، آسیا، خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی را پوشش می­‌دهد.

وی گفت: نویسنده اول کتاب حکمرانی بد و فساد  پروفسور ریچارد رُز، استاد سیاستگذاری عمومی است که در بیش از ۴۵ کشور جهان در اروپا، امریکای شمالی و جنوبی، افریقا و آسیا سخنرانی داشته و تألیفاتش به ۱۸ زبان ترجمه شده و نویسنده دوم، خانم دکتر کَرین پیفر نیز مدرس مرکز بین­‌المللی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی در دانشکده مطالعات سیاستگذاری دانشگاه بریستول انگلستان است که در جریان این تحقیق، به هر دو نویسنده پیشنهاد رشوه شده بود و نویسنده دوم حتی مجبور به پرداخت رشوه برای دریافت خدماتی در اندونزی و افریقای جنوبی شد.

رئیس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد اضافه کرد: دانش گسترده نویسندگان و تجربیات زیادشان از فساد و حکمرانی بد باعث شده تا آنها طیف وسیعی از پیشنهادات متعددی را برای کاهش فساد و بهبود نظام حکمرانی مورد توجه قرار دهند، در میان این پیشنهادات، مواردی وجود دارند که برای اجرای آنها، باید از فناوری اطلاعات کمک گرفت، پیش فرض همه این پیشنهادات این است که اگر فکر می‌­کنید با تغییر مقامات فاسد، اتفاق مهمی برای کشور می‌­افتد، سخت در اشتباه هستید زیرا باید در زمین دیگری، به جنگ فساد رفت.

در ابتدای این کتاب پیشگفتاری است از دکتر جعفر خیرخواهان از مترجمان مطرح کشور که کتاب درخشان «راه باریک آزادی» دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون را سال گذشته منتشر کرد، به چاپ رسیده است.

کتاب «حکمرانی بد و فساد» نوشته پروفسور ریچارد رُز و دکتر کَرین پیفر با ترجمه دکتر سعید عطار و دکتر هدایت کارگر شورکی توسط از سوی انتشارات روزنه چاپ شده است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا یزد دانشگاه یزد سیاست و حکومت کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا یزد دانشگاه یزد کتابخانه ایرنا یزد دانشگاه یزد سیاست و حکومت کتاب نظام حکمرانی حکمرانی خوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 

ایسنا/کرمان دادستان کرمان هتک حرمت و هرگونه افترا و تهمت ناروا به افراد را مذموم شمرد و به مقامات قضایی استان‌ توصیه کرد مبارزه جدی با فساد را در اولویت کارها و امور خود قرار دهند.  

مهدی بخشی امروز ۱۲ اردیبهشت ماه در نشست رؤسای حوزه‌های قضایی و دادستان‌های سراسر استان‌ کرمان اظهار کرد: سند تحول قضایی با توجه به قانون اساسی و قوانین و مقررات هم سو با نظام، اهداف انقلاب، بیانات امام راحل و یکی از موضوعات مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری طی چند سال گذشته بوده است. 

وی با اشاره به ویژگی‌های قاضی تراز نظام اسلامی عنوان کرد: کسی که در مسند مسئولیت است همواره باید با داشتن منش انقلابی، اخلاص و سخت‌کوشی در راستای تحقق سند تحول قوه قضاییه تلاش کند.

دادستان کرمان خدمت کردن به مردم را یک توفیق و موهبت بزرگ دانست و اظهار کرد: در ابتدای سال جاری ٧٩ برنامه در راستای سند تحول قوه قضاییه ابلاغ شده و در دادستانی مرکز استان نیز برنامه یک ساله ۱۴۰۳ را مبتنی بر سند تحول تنظیم کرده‌ایم.

وی خواستار توجه جدی دادستان‌های سراسر استان به عملکرد حوزه‌های تحت امر خود و همچنین رسیدگی سریع‌ توأم با دقت به پرونده‌ها شد و اظهار کرد: تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر پرونده‌های موجود در نیروی انتظامی و ضرورت افزایش نظارت بر عملکرد ضابطان و ارائه آموزش‌های لازم به آن‌ها نیز در اولویت دادستان‌های سراسر استان قرار گیرد. 

بخشی هتک حرمت و هرگونه افترا و تهمت ناروا به افراد را مذموم شمرد و به مقامات قضایی استان‌ توصیه کرد مبارزه جدی با فساد را در اولویت کارها و امور خود قرار دهند و در عین حال توجه و اهتمام ویژه به حفظ حرمت و آبروی مسئولانی که هنوز جرم آن‌ها ثابت نشده نیز داشته باشند. 

دادستان کرمان یکی دیگر از مظاهر صیانت از حقوق عامه را برخورد و مقابله با شایعه‌سازان و نشردهندگان اکاذیب و اقداماتی دانست که در فضای مجازی باورهای مردم را نشانه گرفته‌اند و موجبات تشویش اذهان مردم را فراهم می‌آورند و تاکید کرد: دادستانی کرمان با تشکیل کمیته امنیت روانی با تمام توان به مقابله با هر آنچه امنیت روانی و فیزیکی مردم را تهدید می‌کند، خواهد پرداخت و از موارد نقض و مخدوش کردن حقوق عامه جلوگیری خواهد کرد. 

وی در ادامه به ماندگاری طولانی‌مدت وسایل نقلیه و اموال توقیفی در حوزه پرونده‌های مواد مخدر در استان اشاره و بیان کرد: الحمدلله با اقدام جهادی و شبانه‌روزی در راستای دستور رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور، پارکینگ خودروهای توقیفی مواد مخدر وضعیت مطلوبی دارد اما باید این روند را ادامه دهیم تا بار دیگر پارکینگ‌ها پر نشوند و هر چه سریع‌تر در جهت تعیین تکلیف این خودروها اقدام شود. 

بخشی تأکید کرد: دادستان‌ها ضمن حضور در انبارها و پارکینگ‌های خودروهای توقیفی غیر مواد مخدر، علل ماندگاری خودروها به ویژه موتورسیکلت‌ها را مورد بررسی قرار دهند و با صدور دستورات قضایی لازم، موانع موجود را در جهت تعیین تکلیف آن‌ها رفع کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • شوراها عرصه ظهور حضور مردم در حکمرانی هستند
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • سئو حرفه و خدمات سئو سایت چه تفاوتی دارند
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت