Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معمولاً مراجعه به دکتر روانشناس برای افرادی که با مشکلاتی مثل افسردگی، اضطراب، مشکلات در روابط و زندگی شخصی دست و پنجه نرم می کنند، سخت است. حالا به این مورد، دغدغه انتخاب یک دکتر روانشناس خوب و مرکز مشاوره روانشناسی معتبر را هم اضافه کنید. معمولاً افراد نمی دانند برای انتخاب چه مواردی را باید در نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین مرحله برای مراجعه به روانشناس این است که بدانید چه معیارهایی در انتخاب روانشناس و مرکز مشاوره باید دخیل باشند.

۱. پرس و جو کنید

قبل از هر چیزی از افراد متخصص مانند پزشک خانوادگی یا روانپزشک تان کمک بگیرید. معمولاً آنها، دکتر روانشناس خوب و مراکز معتبری را می شناسند و می توانند به شما معرفی کنند. البته صرف پرسیدن از این افراد نباید معیار انتخاب شما باشد و به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز دارید. ولی برای گام اول این کار می تواند بسیار مفید باشد. همچنین می توانید از تجربیات دوستانتان هم استفاده کنید. فهرستی از این مراکز و روانشناسان تهیه کنید تا بعداً در مورد آنها بیشتر تحقیق کنید.

همچنین برای شناسایی مرکز مشاوره روانشناسی در نزدیکی محل زندگی تان می توانید از گوگل هم استفاده کنید. بعد از شناسایی و تهیه لیست از آنها، می توانید نظرات کاربران را نیز بخوانید تا دید خوبی درباره آنها پیدا کنید.

۲. بیشتر تحقیق کنید

بعد از تهیه لیست مرکز مشاوره روانشناسی و دکتر روانشناس خوب، باید درباره آنها تحقیقات بیشتری انجام دهید. در اینترنت جستحو کنید تا ببینید آیا سایتی دارند که بتوانید درباره حوزه های فعالیت آنها اطلاعاتی کسب کنید یا خیر. همچنین برخی از مراکز و افراد در شبکه های اجتماعی نیز فعالیت دارند. برخی از سایت های بررسی و ارزیابی نیز هستند که می توانید با خواندن نظرات کاربران و کامنت های آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید. از این صفحات و سایت ها می توانید اطلاعات تماس و آدرس آنها را به لیستتان اضافه کنید. توجه داشته باشید که ممکن است یک دکتر روانشناس در مطب خصوصی خودش کار کند یا با یک مرکز مشاوره روانشناسی همکاری کند.

۳. مجوز ها و مدارک آنها را بررسی کنید

بعد از بررسی و تحقیقات بیشتر، ممکن است برخی از موارد را حذف یا موارد دیگری را اضافه کنید. مراکز و افراد را براساس اولویت مرتب کنید. حالا وقت آن رسیده است که مجوز فعالیت و مدارک و رزومه کاری و تخصص افراد و مراکز مشاوره روانشناسی را بررسی کنید. اگر در وب سایت یا صفحات اجتماعی آنها، اطلاعاتی از این قبیل را مشاهده نمی کنید، می توانید با آنها تماس بگیرید و سوال کنید. علاوه بر مجوز و مدرک، به زمینه تخصص و دوره هایی که فرد گذرانده است و نیز تجربه و مدت فعالیتش هم توجه کنید. همچنین با جستجو در گوگل و نظرات کاربران و مراجعان مطمئن شوید که تخلفی از آنها در جایی ثبت نشده باشد.

۴. به هزینه ها و پوشش بیمه توجه کنید

در ایران خدمات روانشناسی معمولاً تحت پوشش بیمه نیست ولی گاهی برخی از بیمه های تکمیلی با ارائه گواهی از طرف دکتر روانشناس یا مرکز مشاوره روانشناسی، بخشی از هزینه را تقبل می کنند. در تماس با روانشناس یا مرکز مشاوره در این مورد حتماً از آنها سوال کنید که آیا امکان ارائه گواهی دارند یا خیر. همچنین در مورد هزینه جلسات نیز سوال کنید. معمولاً بسته به نوع مشکل، تعداد جلسات می تواند متفاوت باشد که در اولین جلسه و بعد از ارائه طرح و پلن درمانی از طرف دکتر روانشناس، مدت زمان لازم و تعداد جلسات مورد نیاز مشخص می شود. هزینه جلسات می تواند فاکتور مهمی برای انتخاب شما باشد. سعی کنید هزینه ها به گونه ای باشد که بتوانید دوره درمان را تکمیل کنید و به دلیل مسائل مالی درمان را رها نکنید.

۵. درباره رویکرد درمانی بپرسید

با اینکه رویکردهای درمانی بسیاری وجود دارند که هر کدام در طی سال ها تجربه و استفاده، اعتبار و کارایی خود را ثابت کرده اند، سوال درباره رویکرد درمانی روانشناس از این جهت مهم است که می تواند بر طول مدت درمان، تعداد جلسات، هزینه های درمان و نیز پایداری نتایج درمان در طی زمان تاثیر داشته باشد. بنابراین قبل از تماس با مرکز مشاوره روانشناسی یا روانشناس مورد نظر کمی درباره رویکردهای درمانی اطلاعات کسب کنید؛ همچنین می توانید از خود روانشناس هم درباره رویکرد درمانی اش سوال کنید و توضیح بخواهید. دکتر روانشناس خوب می داند که این بخشی از روند انتخاب است و به سوالات شما با حوصله و دقت و به صورت ساده و قابل فهم جواب خواهد داد.

اگر بعد از در نظر گرفتن معیارهای مختلف، یک دکتر روانشناس خوب پیدا کردید و به او مراجعه کردید، به نکات زیر هم توجه کنید:

۱. آیا رابطه درمانی خوبی با روانشناس تان برقرار کرده اید؟

۲. آیا از پیشرفت درمان راضی هستید؟

۳. آیا درمانگرتان مهارت همدلی دارد و می تواند با شما رابطه خوبی برقرار کند؟

۴. آیا بازخوردهایی که از روانشناس تان می گیرید برای شما ملموس و روشن است؟

۵. آیا به روند درمان خوش بین و امیدوار است؟

۶. آیا شنونده خوبی است و با حوصله و دقت به شما گوش می کند؟

آیا بعد از شروع درمان باید تا آخر عمرم درمان را ادامه بدهم؟

با اینکه طول مدت درمان به شدت مشکل فرد و رویکرد درمانی بستگی دارد، اما باید بدانید که هر نوع روان درمانی محدودیت زمانی دارد و قرار نیست سال ها طول بکشد. دکتر روانشناس خوب در جلسات اول به شما توضیح می دهد که مشکل شما چیست، دلیل آن چیست، چه روش درمانی مناسب شماست و این درمان حدوداً چقدر طول می کشد.

یکی از ملاک های مفید بودن درمان این است که دوره درمانی باعث افزایش اعتماد به نفس شما شود. افزایش اعتماد به نفس شما در مواجهه با موقعیت های چالش برانگیز زندگی و روابط بین فردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برخی از مشاوران به اشتباه فقط درباره حل مشکلات مراجعین خود به او توصیه و راهنمایی می کنند و اجازه نمی دهند که مراجع مستقل شود و رشد کند. چنین مشاورانی مانع رشد مراجع شده و اجازه نمی دهند خودش اعتماد به نفس لازم برای حل مشکلاتش را پیدا کند.

خلاصه و جمع بندی

همانطور که گفتیم انتخاب دکتر روانشناس خوب یا مرکز مشاوره روانشناسی معتبر دغدغه بسیاری از افراد است. با یک جستجوی ساده در گوگل می بینید که هزاران مرکز مشاوره و روانشناس وجود دارند که باید از بین آنها انتخاب کنید. برای انتخاب قبل از هرچیز باید بدانید باید به چه چیزهایی توجه کنید و نکات مهم را در ذهن داشته باشید. مجوز فعالیت، شماره نظام روانشناسی، حوزه تخصص، عدم تخلف، هزینه ها، پوشش بیمه، رویکرد و مدت زمان درمان از جمله مسائلی هستند که باید به آنها توجه کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5346010

منبع: مهر

کلیدواژه: خدمات مشاوره مرکز مشاوره روانشناسی کسب و کار تولید عسل مصالح ساختمانی دکوراسیون منزل استخدام معرفی کتاب نقاشی بانک ملت لپ تاپ معلولان سرمایه گذاری جایگاه سوخت ساختمان سازی لوازم خانگی مرکز مشاوره روانشناسی دکتر روانشناس خوب درباره رویکرد رویکرد درمانی سوال کنید توجه کنید هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان

  محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شکاف لب و کام، یکی از شایعترین نقص مادرزادی در نواحی صورت و جمجمه در نوزادان محسوب می شود که باتوجه به پیچیدگی درمان بیماران مبتلا و انجام فرآیند عمل توسط تعداد متخصصین رشته های گوناگون،  امکان درمان این بیماران در تمام مراکز درمانی وجود ندارد و بر همین اساس فاز اول مرکز متمرکز جراحی های شکاف کام و لب در زاهدان راه اندازی شد
 
وی ادامه داد: درمان این اختلال بر اساس یک برنامه درمانی و مراقبتی متناسب با شرایط کودک ممکن است در چند ماهگی و یا در چند سالگی آغاز و تا سنین جوانی ادامه یابد.
 
  مومنی عنوان کرد: خانواده این کودکان به محض مشاهده و تشخیص این ناهنجاری باید به بیمارستان الزهرا (س) زاهدان مراجعه کنند تا کودکان درمان های فوق تخصصی را دریافت کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در ساری
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • پلمب یک رستوران متخلف در آستانه اشرفیه
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • اولین نکوداشت روانشناسان رضوی برگزار می شود
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط‌ جنین در یزد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان