Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@16:56:45 GMT

نقش دکتر روانشناس در زندگی ما چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۹۴۱۱

نقش دکتر روانشناس در زندگی ما چیست؟

نقش دکتر روانشناس در زندگی ما انسان‌ها... - اخبار بازار -

نقش روانشناس در مطالعه رفتار انسانی چیست؟

روانشناسان پدیده‌هایی مانند ادراک، شناخت، احساسات، شخصیت، رفتار و روابط بین فردی را در انسان‌ها مطالعه می‌کنند. روانشناسان همچنین به کاربرد چنین دانش‌هایی در حوزه‌های مختلف فعالیت‌های انسانی از جمله مسائل مربوط به زندگی روزمره (به طور مثال خانواده، تحصیلات و کار، و درمان مشکلات روانی) می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روانشناس تلاش می‌کند نقشی را که رفتار انسان در پویایی اجتماعی ایفا می‌کند، درک کند و در عین حال فرایندهای فیزیولوژیکی و عصبی را در مفاهیم عملکرد ذهنی خود لحاظ کند. همچنین روانشناسان به روابط بین فردی، تاب آوری روان‌شناختی، تاب آوری خانواده و سایر زمینه‌های روانشناسی اجتماعی نیز در مطالعه رفتار انسانی می‌پردازند.

روانشناس تلاش می‌کند آگاهی، رفتار و تعامل اجتماعی را توصیف و در درمان به کار ببرد.

علم روانشناسی به صورت آنلاین و تاثیر آن در زندگی

با گسترش اینترنت، انواع روش‌های درمان روانشناختی نیز گسترش یافته‌اند. به همین دلیل است که اگرچه شاید در 20 سال پیش، ایده‌ی «مراجعه به روانشناس یا روان‌درمانگر» از طریق اینترنت امری نادر محسوب می‌شد، اما امروزه این حالت (یعنی مشاوره روانشناسی به صورت آنلاین) امری کاملا عادی شده است. در واقع، روانشناسی به صورت آنلاین از خدماتی است که بسیار بیشتر مورد تقاضای مراجعین قرار گرفته است و هر لحظه نیز بیشتر و بیشتر می‌شود.

مشاوره روانشناسی آنلاین به مراجع امکان ناشناس بودن را در صورت تمایل می‌دهد. ضمن آنکه در این روش، امکان برقراری ارتباط برای افرادی که خواهان مشاوره با متخصصین زبده و با تجربه در دیگر نقاط کشور هستند نیز تسهیل می‌شود. همچنین افراد خارج از کشور نیز به کمک مشاوره روانشناسی آنلاین، می‌توانند با یک روانشناس خوب ارتباط برقرار کرده و مشاوره بگیرند.

امروزه بر روانشناسان پوشیده نیست که مداخلات روان‌شناختی از راه دور و آنلاین، مجموعه‌ای از مزایای بسیار مهم را شامل می‌شود. یکی از آن موارد این است که در بیشتر مواقع، اثرات روانشناسی به صورت آنلاین به همان اندازه‌ی مراجعه‌ی حضوری، شدید و طولانی مدت و موثر است. و این دقیقا همان چیزی است که از علم روانشناسی به صورت آنلاین انتظار می‌رفته است، یعنی همان چیزی که زمانی که در اتاق درمان با روانشناس خود هستید، اتفاق می‌افتد.

برای مثال، برای بسیاری از افراد که دچار مشکلات روانی مانند افسردگی‌های شدید یا آگورافوبیا یا وسواس‌های شدید که فرد را خانه‌نشین کرده است، می‌باشند و توان روانی برای خروج از خانه را ندارند، مشاوره روانشناسی آنلاین کمک می‌کند تا در خانه، جلسات مشاوره روانشناسی خود را شروع کنند و سپس در صورت لزوم، در جلسات حضوری شرکت کنند.

نقش روانشناس در درمان

گرچه روانشناسان در بیشتر موارد نمی‌توانند دارو تجویز کنند، اما سایر خدمات ضروری بهداشت روان را ارائه می‌دهند. به طور مثال، یک  دکتر روانشناس خوب  می‌تواند نوع اختلال روانی را تشخیص دهد، به انجام آزمایشات و ارزیابی‌های مختلف بپردازد، روان‌درمانی انجام دهد، مهارت‌های مقابله‌ای را به مراجع آموزش دهد و برخی موارد دیگر.

 

نوع درمانی که روانشناس استفاده می‌کند ممکن است به سابقه و آموزش آنها و همچنین ویژگی‌های منحصر به فرد شرایط شما یا مراجع بستگی داشته باشد.

روانشناسان می‌توانند به افرادی که دارای مشکلات روان‌شناختی مانند افسردگی یا اضطراب یا وسواس و ... هستند، کمک کنند. آنها همچنین می‌توانند به افرادی که مشکلات کوتاه مدت مانند استرس ناشی از از دست دادن شغل یا غم و اندوه پس از مرگ یکی از عزیزان خود دارند، کمک نمایند. این متخصصان بهداشت روان همچنین ممکن است با افرادی که به الکل یا سایر مواد مخدر اعتیاد دارند، برای ایجاد و تدوین استراتژی‌های جدید مقابله‌ای، همکاری کنند.

تاثیر روانشناس در بهبود کیفیت زندگی

روانشناسی یکی از برجسته‌ترین علوم است و روانشناس با مطالعه رفتار انسان و تلاش برای کشف مهمترین مشکلاتی که مانع رفتار او می‌شوند، اغلب به دنبال دستیابی به بهبود رفتار مراجع، اقدامات و کمک به کیفیت زندگی او است.

به طور کلی می‌توان گفت که مفهوم کیفیت زندگی به درک فرد از سبک زندگی خود در محیط اجتماعی و اشکال فرهنگی که در آن زندگی می‌کند و وابستگی متقابل آنها نسبت به دستیابی به منافع خود و خواسته‌هایی که متناسب با وضعیت روحی‌اش است، اشاره دارد.

روانشناس، عناصر کیفیت زندگی مراجع را که شامل عملکردهای بدنی و وضعیت عملکردهای روانی و اجتماعی و علائم مربوط آن است، مورد توجه قرار می‌دهد. اهمیت معنای کیفیت زندگی این است که زندگی را برای مراجع، شایسته می‌کند و شخصیت وی را از گرفتاری در برابر بیماری و لذت نبردن از زندگی، محافظت می‌کند.

روانشناس ابتدا روش‌های درمانی موردنظر و مرتبط با مراجع خویش را می‌سنجد و به تاثیر آنها بر کیفیت زندگی مراجع توجه می‌کند. سپس روشی را انتخاب می‌کند که کمترین تاثیر منفی را در کیفیت زندگی مراجع داشته باشد.

 

روانشناس خوب کیست؟

وقتی به یک روانشناس خوب فکر می‌کنید، احتمالا بلافاصله تصویری از شخصی که صبور است، شنونده خوبی است و دلسوزی زیادی دارد، به ذهنتان خطور می‌کند. اگرچه اینها ویژگی‌های مهمی هستند که باید برای داشتن یک روانشناس خوب در اختیار داشته باشید، اما ویژگی‌های مهم دیگری نیز وجود دارند که روانشناس باید دارا باشد تا یک روانشناس یا رواندرمانگر موفق شود.

برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

- روانشناس خوب باید مهارت‌های تحلیلی داشته باشد.

- روانشناس خوب باید مهارت‌های ارتباطی داشته باشد.

- روانشناس خوب باید مهارت‌های مشاهده‌ای داشته باشد.

- روانشناس خوب باید افرادی صبور باشد.

- روانشناس خوب باید مهارت‌های حل مساله داشته باشد.

- روانشناس خوب باید از قابلیت اعتماد برخوردار باشد.

درمان افسردگی با کمک روانشناس

هر کسی گاهی غم و اندوه را تجربه می‌کند. اما افسردگی چیز دیگری است. افسردگی احساس غم یا ناامیدی شدیدی است که بیشتر روزها در فرد ادامه دارد. افسردگی در فعالیت‌های زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند و حتی می‌تواند باعث درد جسمی شود. خوشبختانه افسردگی قابل درمان است، خصوصا اگر از یک روانشناس خوب و ماهر کمک گرفته شود.

روانشناسان دارای مجوز، متخصصان بهداشت روان آموزش دیده‌ای هستند که در زمینه کمک به بیماران برای  درمان افسردگی تجربه دارند. چندین روش مختلف روان درمانی برای کمک به افراد در درمان افسردگی، به ویژه در افرادی که افسردگی خفیف تا متوسط دارند، اثبات شده است. روانشناس به طرق زیر می‌تواند به افراد مبتلا به افسردگی کمک کند:

- وقایع زندگی که به افسردگی بیمار شدت می‌بخشد را مشخص می‌کند و به آنها کمک می‌کند راه‌هایی برای تغییر، پذیرش یا سازگاری با آن شرایط پیدا کنند.

- به بیمار کمک می‌کند تا اهداف واقع بینانه‌ای را برای آینده خود تعیین کند.

- افکار تحریف شده یا رفتارهایی که منجر به احساس ناامیدی و درماندگی می‌شوند را شناسایی می‌کند.

- مهارت‌هایی را برای کنار آمدن با علائم و مشکلات بروز یافته توسط افسردگی، ایجاد می‌کنند و از پیشرفت یا تداوم افسردگی جلوگیری می‌نمایند.

درمان وسواس با کمک روانشناس

درمان وسواس با کمک روانشناس، به عنوان یک درمان موثر برای کاهش فراوانی و شدت علائم اختلال وسواس فکری و عملی، شناخته شده است. معمولا روانشناس مربوطه از درمان روانشناختی برای تغییر در رفتار و یا افکار افراد مبتلا به وسواس استفاده می‌کند.

به طور کلی، طبق تایید روانشناسان، به نظر می‌رسد درمان‌های شناختی رو رفتاری حتی در بزرگسالان و کودکان مبتلا به اختلال وسواس، حتی از داروها نیز موثرتر باشد. در صورت لزوم و اگر روانشناس مربوطه تشخیص دهد، درمان شناختی رفتاری (یا CBT) برای اختلال وسواس فکری و عملی می‌تواند با داروها ترکیب شود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

روش‌هایی که روانشناس شما برای درمان وسواس ارایه می‌دهد، معمولا به شرح زیر هستند:

1- درمان رفتاری

طبق نظر روانشناس یا رواندرمانگر شما، اگرچه انواع روش‌های درمانی رفتاری برای درمان اختلال وسواس فکری و عملی وجود دارد، اما بیشتر این موارد معطوف به قرار گرفتن در معرض مواردی است که بیشتر از آنها می‌ترسید. این مواجهه‌سازی فرصتی را برای شما فراهم می‌کند تا اطلاعات جدیدی در مورد بدترین ترس‌هایتان به دست آورید.

2- درمان شناختی

درمان شناختی برای اختلال وسواس فکری و عملی مبتنی بر این ایده است که افکار یا شناخت‌های تحریف شده باعث وسواس و اجبارهای مضر می‌شوند. به عنوان مثال، اگرچه اکثر مردم افکار روزمره را تجربه می‌کنند و اغلب هم عجیب و غریب، اما اگر مبتلا به اختلال وسواس فکری و عملی باشید، ممکن است اهمیت یا خطر مرتبط با چنین افکاری را فاجعه بپندارید. حتی ممکن است باور داشته باشید که با داشتن چنین افکاری، احتمال وقوع فکر یا واقعیت ترسناک یا واقعی بودن آن افزایش می‌یابد. نقش روانشناس شما در اینجا، تغییر افکار شما است.

به یاد داشته باشید که مهم نیست چه نوع درمانی را دنبال می‌کنید. وقتی به طور فعال با روانشناس یا رواندرمانگر خود وارد رابطه درمانی می‌شوید و در مورد علائم، احساسات، افکار و هر چیز دیگری که به ذهنتان خطور می‌کند صادقانه صحبت می‌کنید، درمان موثر واقع می‌شود. این حالت به شما کمک می‌کند تا تصویری کامل از آنچه برای حرکت به جلو و پیشرفت نیاز دارید، ایجاد کنید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روانشناسی به صورت آنلاین اختلال وسواس فکری و عملی مشاوره روانشناسی روانشناس یا روان یک روانشناس خوب کیفیت زندگی رفتار انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۹۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت معاونت آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر مراسم بزرگداشت روز روانشناس و مشاور با حضور علی حیدری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر، حامد خدادادی معاون آموزشی و مهارتی، مهدی نصری معاون پژوهش و فناوری، یوسف گرجی رئیس دانشکده علوم انسانی، مدیران گروه رشته‌های روانشناسی و مشاوره، اساتید و بیش از ۴۰۰ دانشجو در محل سالن شهید آوینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر برگزار گردید.

رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر ضمن تبریک روز روانشناس و مشاوره به استادان و دانشجویان گفت: روز جهانی روانشناس و مشاور در تقویم ۲۸ آوریل که مراسم‌هایی برای شناخت بیشتر این شاخه برگزار می‌شود.

گرجی با اشاره به نقش روانشناس و مشاور در تشخیص آسیب‌ها و مشکلات فردی و اجتماعی افزود: دانش و تجربه دو رکن اساسی در نقش‌آفرینی دانش‌آموختگان رشته‌های روانشناسی و مشاوره و کمک به آحاد جامعه محسوب می‌شود، از این رو اگر اصول اخلاقی همراه با مهارت تخصصی و حرفه‌ای و کلامی در روانشناس و مشاوره تقویت شود در سلامت و بهداشت روانی جامعه تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی با بیان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر به‌عنوان قطب رشته‌های روانشناسی و مشاوره تبیین کرد: این دانشگاه با ۳۵ سال فعالیت درخشان در امور آموزشی و اشتغال به تحصیل بیش از ۹۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۴۳۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی و ۱۸۴ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۲۲۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۸۵ دانشجو در مقطع دکتری تخصصی رشته مشاوره، سهم بسزایی در تربیت نیروی کلیدی در نظام آموزشی کشور دارد.

در ادامه این مراسم با استقرار رئیس دانشکده عوم انسانی، مدیران گروه روانشناسی و مشاوره و یکی از اعضای هیئت علمی گروه مشاوره بر روی جایگاه به سوالات تخصصی دانشجویان در زمینه‌های تحصیلی و آموزشی پاسخ داده شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جدل جالب المیرا شریفی‌مقدم با روانشناس بر سر کار کردن عروس در خانه مادرشوهر + ویدئو
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • معلمی که امام خمینی(ره) خطبه عقدش را خواند
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید