Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرسودگی عاطفی، "فشار روانی بیش از حد و طولانی" است که باعث می‌شود "احساس کنیم از پس چالش‌های زندگی بر نمی‌آییم."

دکتر رادا مودگیل پیشنهاداتی دارد که می‌تواند به شما کمک کند. او در عین حال می‌تواند شما را راهنمایی کند تا بهتر خستگی و فرسودگی عاطفی را تشخیص دهید تا دفعه بعد پیش از اینکه همه چیز بر سرتان خراب شود، از احتمال بروزش آگاه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما فرسودگی عاطفی دقیقا چیست؟

به گزارش بی‌بی‌سی، ترکیب "فرسودگی عاطفی" نخستین بار در ۱۹۷۴ توسط هربرت فرویدنبرگر در مقاله‌ای پژوهشی استفاده شد.

بنا به تعریف او این ترکیب به "حالت فرسودگی ذهنی و جسمی" اشاره می‌کند که از زندگی شخصی فرد ناشی می‌شود و شامل مراحل متعددی است، از جمله "احتیاج به اثبات خود".

به گفته دکتر مودگیل، ما امروزه به فرسودگی عاطفی به عنوان "فشار روانی بیش از حد و طولانی" نگاه می‌کنیم که باعث می‌شود که "احساس کنیم از پس چالش‌های زندگی بر نمی‌آییم."

برخلاف هربرت فرویدنبرگر، خانم مودگیل معتقد است که این عوامل تنیدگی می‌توانند ریشه در حوزه‌های مختلف زندگی داشته باشند، و نه‌تنها در کار.

چه حسی دارد؟

دکتر مودگیل فرسودگی عاطفی را به خالی شدن باتری تلفن تشبیه می‌کند. به همین خاطر ممکن است حس کنید که زندگی شما را فرسوده کرده است و انرژی هیچ کاری را ندارید.

شاید شما از آن دسته افراد باشید که معمولا مشکلی با شرایط تنش‌زا و چالش‌های کاری ندارند اما در حال حاضر به مشکل برخورده‌اید. دکتر مودگیل می‌گوید که این شاید نشانه تحلیل رفتن یکی از "ذخایر عاطفی" شما باشد.

او اینگونه توضیح می‌دهد که "شاید بهتر باشد این شکلی به مساله نگاه کنید که یک ذخیره کاری دارید و یک ذخیره خانوادگی. اگر یکی از آن‌ها در حال تحلیل رفتن باشد، در حالی که دیگری سرشار از منابع است، احتمالا می‌توانید با مشکلات کنار بیایید؛ اما اگر هر دو خالی باشند و چیزی برای سوزاندن نداشته باشید، آن وقت است که ممکن است مشکلات شروع شود."

او تاکید می‌کند که "باید به باتری عاطفی خود توجه کنیم، دقیقا مثل گوشی تلفن. باید از خودتان بپرسید که چطور می‌توانم خودم را شارژ کنم؟"/فرارو

علتش چیست؟

به گفته دکتر مودگیل "هر تغییر یا اتفاق عمده در زندگی" می‌تواند به فرسودگی عاطفی کمک کند. او برای نمونه به نگرانی‌های مالی و مشکلات رابطه‌ای اشاره می‌کند. و همچین تجربیات تنش‌زا، مانند اسباب‌کشی، امتحان و از دست دادن شغل. با این اوصاف، چطور می‌توانیم مانع بروز فرسودگی عاطفی شویم و در مشکلات غرق نشویم؟

راهنمایی‌هایی برای اجتناب از فرسودگی عاطفی

- با دلسوزی با خودتان حرف بزنید. روزی ۲۰ دقیقه در حس و حال خود تامل کنید، اما قضاوت نکنید.

- بر چیزهایی تمرکز کنید که خوب پیش می‌روند. اگر زندگی خانوادگی خوب است اما زندگی کاری بد، تا جایی که می‌شود از زندگی خانوادگی حس خوب بگیرید. بخش‌های خوب می‌توانند باتری شما را شارژ کنند.

- با دوستانی معاشرت کنید که حس خوبی به شما می‌دهند. روابط قوی برای ایجاد انعطاف‌پذیری مهم است.

- مرتب ورزش کنید.

- کارهایی که دوست دارید بکنید و به آن‌ها اولویت دهید.

- به آهنگ‌های محبوبتان گوش دهید. موسیقی بر سیستم عصبی پاراسمپاتیک ما تاثیر می‌گذارد و باعث تمدد اعصاب می‌شود.

 

- به اندازه کافی بخوابید. انجمن خواب آمریکا می‌گوید بزرگسالانی که کمتر از روزی هشت ساعت می‌خوابند، فشار عصبی بیشتری حس می‌کنند. کمبود خواب بر حال و توانایی ما برای مقابله با چالش‌ها تاثیر می‌گذارد.

- این عادت‌ها و روال را در زندگی روزمره خود بگنجانید.

دکتر مودگیل امیدوار است که این راهنمایی‌ها مانع از فرسودگی عاطفی شوند. او در عین حال عقیده دارد که اگر هر روز به "باتری‌های عاطفی" خودمان توجه کنیم، مثل کاری که با باتری تلفن‌هایمان می‌کنیم، شاهد بهبود قابل توجهی در سلامت روانی و تندرستی خود خواهیم بود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فرسودگی عاطفی چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۷۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟

به گزارش همشهری آنلاین این نشانه‌ها و علائم هشداردهنده خودکشی از جمله شامل این موارد می‌شوند؛

الف- تغییرات گفتاری: چنین فردی ممکن است درباره میلش به مردن، احساس شدید شرمساری یا گناه و احساس سربار بودن برای دیگران سخن بگوید

ب- تغییرات عاطفی: چنین فردی ممکن است از چنین احساساتی شکایت کند:

احساس نومیدی و به تله افتادن و نداشتن دلیلی برای ادامه زندگی. احساس اندوه بسیار، اضطراب بیشتر از قبل و تشویش یا احساس خشم شدید. احساس داشتن درد عاطفی یا جسمی تحمل‌ناپذیر.

ج- تغییرات رفتاری

طرح‌ریزی برای مردن یا جستجو برای روش‌های مردن. کنار کشیدن از روابط با دوستان، وداع پایانی کردن با نزدیکان، بخشیدن وسایل و اقلام مهم زندگی به دیگران یا وصیت کردن. بروز دادن نوسان‌های شدید خلق‌وخو. بسیار کم یا بسیار زیاد غذا خوردن یا خوابیدن. مصرف فراوان‌تر مواد غیرمجاز روان‌گردان و الکل چطور واکنش نشان دهیم؟

اگر این علائم و نشانه‌ها در خودتان در یکی از نزدیکان و آشنایانتان بروز کرد، باید به فوریت به آنها واکنش نشان دهید. این نکات را در واکنش نشان دادن به چنین وضعیتی رعایت کنید:

- جدی بگیرید: این نشانه‌ها را نادیده نگیرید و پاسخ دادن به آنها را جدی بگیرید.

بدون قضاوت گوش دهید: طوری رفتار کنید که شخص دارای افکار خودکشی دریابد به او اهمیت می‌دهید و در کنار او هستید.

- افراد در این وضعیت بحرانی را ترغیب کنید که با یک درمانگر، مشاور، پزشک صحبت کنند یا با خط تلفن خودکشی تماس بگیرند (خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی در همه جای ایران می‌تواند به شما کمک کند).

- اشخاص دارای افکار خودکشی را تنها نگذارید: اگر احساس می‌کنید این اشخاص در معرض خطر فوری هستند، با آنها بمانید یا خودتان آنها را به اورژانس ببرید.

واکنش «بتا»

شیوه واکنش به چنین وضعیتی در کلمه مخفف «بتا» خلاصه شده است که حرف ب در آن به بپرس، حرف ت در آن به ترغیب کن و حرف الف در آن به «ارجاع بده» اشاره دارد:

بپرسید

- آیا اخیراً خیلی غمگین بوده‌اید یا احساس کرده‌اید که از پای درآمده‌اید؟

- من درباره حال شما نگران هستم و می‌خواهم بدانم آیا می‌توانم به شما کمک کنم؟

- یا به آسیب زدن به خودتان فکر می‌کنید.

ترغیب کنید

- آیا می‌خواهید از یک مشاور یا شخص دیگری کمک بگیرید؟

= آیا اجازه دارم برای شما کمکی پیدا کنم؟

ارجاع دهید

آیا می‌خواهید با هم به یک مرکز مشاوره برویم یا از یک مشاور یا روانشناس برایتان وقت بگیرم؟

آیا می‌خواهید به شماره ۱۲۳ تلفن اورژانس اجتماعی زنگ بزنم؟

کد خبر 848555 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز خبر مهم خودکشی

دیگر خبرها

  • انریکه تحقیرم کرد، او حتی با من دست نداد
  • جای خالی مهدی‌پور احساس نشد!
  • راهکارهایی برای عقب انداختن یائسگی در طب سنتی + ویدئو
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • اهمیت توجه به خودشفقتی در چیست؟