Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:40:03 GMT

تقویت حکمرانی خوب، هدف دولت الکترونیک است

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۲۸۲۲

تقویت حکمرانی خوب، هدف دولت الکترونیک است

به گزارش سه شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد دکتر علی‌محمد لطیف، دبیر کانون تفکر شهر هوشمند دانشگاه یزد با اشاره به لزوم استقرار دولت الکترونیک، رویکرد تشویق شهروندان به مطالبه‌گری و ارائه گزارش عملکرد سازمان‌ها و یا خدمات الکترونیک آن‌ها از راه‌های مختلف را پیشنهاد کرد و ارزیابی این مقوله را از طرف عوامل بیرونی همچون بخش خصوصی مؤثرتر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست دکتر جعفر رحمانی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به ارائه چالش‌های استقرار دولت الکترونیک پرداخت و هدف دولت الکترونیک را تقویت حکمرانی خوب عنوان کرد که امروزه توسط مدیران فراموش و یا به پیشرفت فناوری محدودشده است.

دکتر رحمانی همچنین، تجمیع تمام خدمات و فرآیندها در سامانه‌های گسترده، کنار گذاشتن پروژه‌های موجود و تعریف مستمر پروژه جدید، مدیران غیرمتخصص و امنیتی کردن برخی پروژه‌های دولت الکترونیک به دلیل عدم مرزبندی اطلاعات عادی و محرمانه را از دیگر چالش‌های دولت الکترونیک مطرح کرد.

به گفته معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، دولت الکترونیک می‌بایست به مشارکت واقعی مردم، شفافیت، حاکمیت قانون، حق اظهارنظر و کاهش رانت و فساد که ممکن است مورد درخواست بسیاری از ذی‌نفعان شرایط فعلی نباشد، منجر شود.

 وی با اشاره به اهمیت رقابت در توسعه، فضای رقابتی را سرعت بخش شکل‌گیری دولت الکترونیک دانست که در نبود یک فرمانده واحد و قدرتمند و فقدان زیرساخت‌های خدمات الکترونیک همچون سرعت اینترنت و قطعی برخی سامانه‌ها، این روند محکوم به شکست است.

 دکتر رحمانی در بیان امتیازات این فرآیند برای دولت به مواردی همچون: کاهش هزینه‌ها، چابک شدن خدمات دولتی، مدیریت بهتر و فساد کمتر اشاره کرد که می‌تواند درعین‌حال منجر به کاهش سردرگمی، کیفیت خدمات و امکان مشارکت شهروندان شود؛ همان‌گونه که عدم اعتماد مردم نسبت به خدمات الکترونیک و تمایل مردم به مراجعه حضوری در دستگاه اجرایی یا دفاتر پیشخوان، پیشرفت این طرح را با کندی مواجه کرده است.

در ادامه معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، عدم توجه به اصلاح فرایندهای ارائه خدمات، عدم اشتراک‌گذاری اطلاعات بین دستگاه‌ها به‌ویژه استعلامات، عدم آگاهی و نبود آموزش کافی و اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص خدمات الکترونیک دولت، پیچیدگی ارائه خدمات الکترونیک توسط دستگاه‌های اجرایی، دریافت خدمات حضوری آسان و ارزان، عدم قاطعیت دولت در اجبار به استفاده از خدمات الکترونیک، افزایش تعداد دفاتر پیشخوان و عدم وجود طرح‌های تشویقی در استفاده از خدمات الکترونیک را از دیگر موانع استقرار دولت الکترونیک معرفی کرد که نسل جدید و مشتریان متولد دهه هشتاد و نود آن نپذیرفته و تحول دیجیتال منتظر فرایندهای قدیمی‌تر نخواهد ماند.

وی در ادامه به ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان اشاره کرد و اقدامات آن‌ها درزمینه دولت الکترونیک را همچون راه‌اندازی رادیو آفلاین در اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای، اجرای سامانه ثبت اطلاعات توزیع نهادهای کشاورزی برشمرد.

دکتر سعید عطار رییس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد خدمات الکترونیک را در دو بخش کمی و کیفی در مقایسه کشورهای دیگر ضعیف تلقی کرد و گفت: کیفیت بر فشار رقابتی استوار بوده و این فشار تحولات ناخواسته بین‌المللی است که کشور را ملزم به رشد در این زمینه خواهد کرد.

به گفته دکتر عطار چندپارگی و عدم شفافیت دولت می‌تواند از موانع اصلی تحقق دولت الکترونیک به شمار آید.

دکتر امیر جهانگرد، عضو هیات‌علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد وجود نگاه بالا به پایین در کشور را مانع ارائه خدمات محلی دانست و حذف کاغذ در ادارات را گامی مؤثر در فرهنگ‌سازی و جایگزینی خدمات الکترونیک مطرح کرد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت ارزیابی دولت محلی الکترونیک به معرفی معیار سازمان ملل برای بررسی میزان ارائه خدمات الکترونیک شهرها پرداخت که می‌تواند جهت الگوبرداری در یزد مورداستفاده قرار گیرد.

دکتر نجما اسماعیل‌پور عضو هیات‌علمی گروه شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد، آشنایی با ابزار الکترونیک نوین برای نسلی که آموزش و تمهیدات لازم دریافت نکرده است را از چالش‌های اصلی استقرار دولت الکترونیک دانست.

وی عدم اعتماد، قطعی شبکه و اینترنت، عدم هماهنگی در هوشمند شدن سازمان‌ها و امنیت شبکه را از دیگر مشکلات موجود در این زمینه خواند.

دکتر عاطفه شهبازی مدرس دانشگاه یزد نیز بر لزوم سازوکار الزام‌آور جهت ارائه خدمات الکترونیک تأکید کرد.

در پایان نشست دکتر مهدی یزدیان عضو هیات‌علمی دانشگاه یزد، ضرورت برنامه‌ریزی برای الکترونیکی شدن خدمات را حائز اهمیت دانست.

اثر عضو هیات علمی دانشگاه یزد کتاب شایسته تقدیر سال ایران شناخته شد

کتاب "جریان‌شناسی عرفان ابن‌عربی در ادب فارسی" تألیف استادیار دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه یزد در سی و هشتمین دوره جایزه کتاب جمهوری اسلامی ایران در گروه دین بخش عرفان به عنوان کتاب شایسته تقدیر معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد، به نقل از معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، در مراسم پایانی و معرفی آثار برگزیده و شایسته تقدیر سی‌وهشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و هشتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال که با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در مجموعه سعدآباد برگزار شد، از بین ۳۲ کتاب نامزد در گروه دین، کتاب "جریان‌شناسی عرفان ابن‌عربی در ادب فارسی" تألیف دکتر مهدی حیدری استادیار و رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد در بخش عرفان به عنوان کتاب شایسته تقدیر معرفی شد.

 هدف اصلی کتاب جریان شناسی عرفان ابن عربی در ادب فارسی، ترسیم اصول و فراز و نشیب‌های مکتب ابن عربی در حوزه زبان و ادبیات فارسی است.

این کتاب به دنبال نشان دادن ارتباط ابن عربی با هر یک از شاعران و ادیبان ایرانی به صورت مستقل و منفرد نیست، بلکه در صدد آنست تا پیوستگی اعضای این مکتب را به عنوان یک جریان بررسی و عناصر مشترک و متفاوت آثار آن را تحلیل و سهم افکار ایرانی را در ابتکارات ادبی محی الدین مشخص کند.

عضویت در بنیاد ملی نخبگان، کسب رتبه‌های برتر در آزمون‌های سراسری، کسب مدال طلای المپیاد دانشجویی، تالیف کتاب‌های تصوف و سیاست و گلشن اسرار، ۱۴ مقاله علمی و پژوهشی و ۱۶ مقاله همایش از دیگر دستاوردهای این عضو هیات علمی دانشگاه یزد است.

برچسب‌ها یزد دانشگاه کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد دانشگاه کتاب یزد دانشگاه کتاب اخبار کنکور استقرار دولت الکترونیک خدمات الکترونیک عضو هیات علمی شایسته تقدیر دانشگاه یزد ارائه خدمات ابن عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۲۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در آیین نکوداشت دکتر محمدرضا سنگری گفت: تکریم از دکتر سنگری، تکریم علم و ادب است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه پنج‌شنبه شب در آیین نکوداشت ادیب دزفول دکترمحمدرضا سنگری، با تبریک هفته معلم و گرامیداشت معلمان شهید به‌ویژه علامه شهید مرتضی مطهری، اظهار داشت: قریب به یک‌سال‌واندی از دکتر سنگری تقاضا کردیم این مجلس تکریم را بپذیرند و ایشان نمی‌پذیرفت تا در نهایت با اصرار او را راضی کردیم و گفتیم این تکریم فقط تکریم شخص شما نیست، بلکه تکریم علم و ادب است. این‌ها کارهایی تمدنی است و نسل جوان و نوجوان در این مجالس می‌آیند و درس می‌گیرند و بهره می‌برند.

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گفت: خداوند را شاکرم که این نشست حکمت‌بنیان برگزار شد تا از اندیشمندی متفکر، ادیبی متخلق و فرزند دیار مقاومت تکریم شود.

وی افزود: دکتر سنگری بیش از نیم قرن در ترویج معارف اسلامی و عاشوراپژوهی تلاش کردند و مداحان و ذاکران کشور به‌ویژه استان خوزستان از آثار ادبی ایشان بهره برده‌اند. فرماندهان و رزمندگان جبهه و جنگ از دانش او درس می‌گرفتند. ایشان از پیش از انقلاب یک شخصیت فعال فرهنگی بوده و با گروه منصورون نیز ارتباط داشته است.

خسروپناه ادامه داد: دکتر سنگری معلم و مدرس آموزش‌وپرورش و دانشگاه های مختلف است. او مولف کتب درسی زبان و ادبیات فارسی و همینطور فعال مطبوعاتی است. او مولف ده‌ها کتاب است و عاشوراپژوهی و تبیین‌گر ادبیات انقلاب و ادبیات پایداری است و در راس همه کارنامه ارزشمند ایشان، ولایت‌مداری دکتر سنگری است. 

وی با بیان اینکه سوال مهمی که مطرح است این است که چه اتفاقی می‌افتد که استاد سنگری شکل می‌گیرد؛ اظهار کرد: 3 عامل مهم در ساخت هویت و شخصیت استاد سنگری موثر بوده و این 3 عامل می‌تواند برای همه ما نقش‌آفرین باشد.

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تربیت خانوادگی اصل و اساس است؛ تصریح کرد: عامل اول تربیت خانوادگی است. او انسانی است که بر سر سفره پدر و مادری متدین که حلال و حرام را رعایت می‌کرده‌اند بزرگ شده است و با عالمان زمانه خود ارتباط داشته است.

خسروپناه ادامه داد: عامل دوم تعالی مسجدی است. دکتر سنگری اهل مسجد بود و در مسجد رشد کرد. هم خودش در مسجد رشد و تعالی پیدا کرد و هم تعالی‌بخش اهل مسجد بود.

وی افزود: عامل سوم فضیلت‌یافتگی در ساحت اخلاق و ادب است. ادب یک مفهوم بسیار متعالی است. ادب یک رزق متعالی و یک نعمت الهی است. فرق اخلاق و ادب در این است که اخلاق ملکات فضیلت‌محور درونی است، اما انسانی که این فضیلت درونی را در ظاهر هم بروز می‌دهد، این انسانِ با ادبی است.

خسروپناه خاطرنشان کرد: از نظر بنده، دکتر سنگری در آثار عاشوراپژوهی خود به یک پیام اساسی اشاره دارد و آن هم این است که فضایل اخلاقی، انسان را یار امام و رذایل اخلاقی، انسان را بار امام می‌کند.

وی گفت: همسر بزرگوار استاد سنگری وصف خوبی درباره ایشان دارند و می‌گویند که او خوش‌خلق، گشاده‌رو و مثبت‌اندیش. کسی است که جهان را زیبا می‌بیند و به تحقیر دیگران نمی‌پردازد.

به گزارش تسنیم، رونمایی از آثار این نویسنده کشوری و تجلیل از وی از دیگر بخش های ایین نکوداشت محمدرضا سنگری بود.

همچنین در حاشیه این آیین که با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد،‌ نمایشگاهی از آثار تالیفی این مولف و استاد برجسته ادبیات کشور بر پا شد.

دکتر محمدرضا سنگری در اولین روز آبان 1333 هجری شمسی در خانواده ای اهل دین، ادب و معرفت در دزفول دیده به جهان گشود. وی تمام دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و بسیاری از سال های پس از آن را در دزفول گذراند و از مبارزان جوان پیش از انقلاب و رزمنده و مبلغ موثر سال های دفاع مقدس است.

سنگری، پس از پایان تحصیل در مقطع کاردانی در سال 1354 به عنوان معلم ادبیات به استخدام آموزش پرورش درآمد و پس از آن در سال 1373 با گذراندن مراتب عالی علمی موفق به اخذ درجه دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران شد.

دکتر سنگری یکی از پژوهشگران عاشورایی برجسته کشور است که سوابقی نظیر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو شورای نویسندگان کتاب مطالعات اجتماعی، مدیر دفتر هنر و ادبیات عاشورایی حوزه هنری، عضو گروه ادبیات انقلاب اسلامی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی و دبیر علمی کتاب سال عاشورا را دارد.

عضو شورای مشاوران تربیتی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، عضو شورای فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضو گروه پژوهشی ادبیات پژوهشگاه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، عضو هیات مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رئیس شورای علمی بنیاد دعبل خزاعی، عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دبیر علمی جشنواره شعر غدیر بنیاد بین المللی غدیر، دبیر علمی کتاب ربع قرن دفاع مقدس، دبیر علمی جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، عضو هیات امنای بسیج هنرمندان کشور و داور 10ها جشنواره و سوگواره شعر، داستان، تحقیق، پژوهش و مقاله نگاری نیز از دیگر سوابق اجرایی وی هستند.

این پژوهشگر برجسته، مولف بیش از 100 عنوان کتاب از جمله نظیر سوگ سرخ، سرچشمه امید، در قلمرو راز، نافله باغ، ادبیات معاصر، جاده سجاده و روزنه‌ای به دنیای نوجوانی است. وی همچنین در تألیف 30 جلد کتاب درسی ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و کتاب‌های راهنمای معلم مشارکت داشته است.

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • افتتاح اولین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان جرقویه
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • «دست مایو الکترونیک»در هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • پاسداشت خدمات بنیان‌گذار دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در روز معلم
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری